2023 10 31 Bokpresentasjon Nettside Event

Bokpresentasjon med Ingar Sletten Kolloen om Hvis vi overlever

Tirsdag 31. oktober kl. 18.00 inviterer ARKIVETs venneforening til bokpresentasjon ved Ingar Sletten Kolloen.

Med Hvis vi overlever avslutter Ingar Sletten Kolloen storverket Under krigen.

Ingar Sletten Kolloen er en av Norges mest populære og mestselgende forfattere. Det har han igjen bekreftet med Under krigen-serien. Med dette avsluttende tredjebindet, Hvis vi overlever, nærmer seriens totalopplag seg 100000 eksemplarer.

Kritikere og publikum er begeistret for hvordan Kolloen på besettende vis bringer leserne tett på menneskene som levde under krigen. Samtidig forklarer han hvorfor alt ble som det ble ved å la oss være tilstede blant de som bestemte.

Hvis vi overlever kan leses som en frittstående fortelling. Kolloen skildrer siste del av okkupasjonstiden, 1943, 1944 og det siste høydramatiske halvåret fram til maidagene 1945. Alt står og vipper. Det hersket nærmest borgerkrigslignende tilstander. Familier og vennskap brytes opp av svik og angiveri, andre styrkes av heltemot og offervilje. Titusener av nordmenn har sine nærmeste i fengsler og konsentrasjonsleirer, der fangene skal arbeide seg til døde. Undergrunnskampen fortsetter stadig voldsommere med sabotasjeaksjoner og Gestapo-opprullinger. Ingen er trygg verken på land eller til sjøs. Allierte bombefly bomber igjen og igjen, og dreper til og med skolebarn. I Finnmark og Nord-Troms brenner tyskerne alt bak seg. Titusener gjemmer seg i huler den siste krigsvinteren og ventet på hjelp – som ikke kommer …

Kolloen tar med oss overalt - og også inn i de store krigsherrenes møterom. Hva om de 350000 tyske soldatene i Norge ikke ville overgi seg? Hva pønsker Josef Stalin på, vil herskeren i Kreml underlegge seg deler av Norge, når han sender Den røde armé inn i Finnmark?

Alt som fortelles i Under krigen-serien er sant. Alt har skjedd. Og det samme skjer igjen og igjen, i Afrika, i Asia – og nå også på ny i Europa.

Tid

Tir. 31 okt. 2023
Klokken: 18:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVETs venneforening

Billettpriser

Gratis inngang