Bokpresentasjon med Ingar Sletten Kolloen

"Vi må ikke falle" utgjør første bind i det planlagte storverket Under krigen. Bindet handler om okkupasjonsåret 1940, og tar leseren med inn i krigshistorien fra enkeltmenneskets perspektiv. Forfatter Ingar Sletten Kolloen kommer til ARKIVET for å presentere boken.

I en sin anmeldelse av boken i NRK, skriver litteraturkritiker Knut Hoem at det finnes mange måter å skrive om den tyske okkupasjon av Norge på. Forfatter Ingar Sletten Kolloen har valgt å ta oss med "ut i farvann og inn i dalsøkk, som ikke er fullstendig gjennomlyst fra før", i det som er første bind i et planlagt flerbindsverk om okkupasjonsårene.

I Vi må ikke falle kommer vi tett på enkeltmenneskene. Dette er fortellingen om menneskene som levde i Norge når krigen kom til landet, og forfatteren skriver seg gjennom året 1940 - måned for måned - mens leseren blir kjent med kvinner og menn fra alle lag.

I forlagets egen beskrivelse av boken står følgende: "Vi må ikke falle gir leseren opplevelsen av selv å leve i Norge i 1940. Menneskene vi møter var våre foreldre, besteforeldre og oldeforeldre. Nå hentes deres prøvelser fram igjen."

Tid

Tor. 14 nov. 2019
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Kr 100,-