Bokhøst på ARKIVET: Tre forfatterbesøk i november

Bokhøst på ARKIVET: Tre forfatterbesøk i november

Denne høsten er ARKIVET arena for fire spennende bokpresentasjoner. Programmet begynte med Bjørn Westlie og hans bok "Det norske jødehatet: Propaganda og presse under okkupasjonen" torsdag 31. oktober. I november kommer både Helge Alvin Rosjord, Eirik Veum og Ingar Sletten Kolloen med tre av høstens nyutgivelser.

Denne måneden får vi altså besøk av forfatterne Ingar Sletten Kolloen, Eirik Veum og Helge Alvin Rosfjord.

Først ut er Ingar Sletten Kolloen, som kommer for å presentere først bind av det nye storverket Under krigen. Under krigen er fortellingen om menneskene som levde under krigen i Norge. Den første boken har fått undertittelen Vi må ikke falle og tar for seg okkupasjonsåret 1940. 

Nestemann er Rosfjord, som kommer på besøk til oss tirsdag 19. november med Politisoldatens frigjøringsdrama. Boken er fylt med dagbokbeskrivelsene til Torgeir Foss, en av soldatene som deltok ved frigjøringen av Finnmark i 1944/1945. Torgeir Foss fra Lyngdal var en av 2300 soldater fra hele landet som deltok i det som var den største militæroperasjonen siden 9. april 1940.

Når Veum kommer med De døde for Norge - Nordmenn som ga sitt liv i alliert krigstjeneste 1940-1945 torsdag 21. november, er det den første samlede fremstillingen av nordmenn som falt i alliert krigstjeneste vi blir presentert for. Mer enn 1400 ble drept i strid eller døde i forbindelse med tjenesten. Denne boken er viet ofrene, de som betalte den høyeste prisen i militær kamp for de allierte.

Alle bokpresentasjonene starter kl. 19.00, og vi ønsker velkommen til tre hyggelige og givende kvelder på ARKIVET. 

Du kan også holde følge med oppdateringer på arrangementene på vår Facebook-side: