Stiftelsen Arkivet markerer Holocaustdagen for mer enn 1.600 elever

Stiftelsen Arkivet markerer Holocaustdagen for mer enn 1.600 elever

27. januar er den offisielle minnedagen for Holocaust. Som i de elleve foregående år arrangerer Stiftelsen Arkivet og samarbeidende organisasjoner en stor markering for Arendal og Kristiansands niendeklassinger. Tirsdag 24. januar i Arendal og 26. og 27. januar i Kristiansand

Vi er en institusjon for begge Agder-fylkene og alle Agder-kommunene. Derfor er det viktig at vi markerer Holocaustdagen både i Aust- og Vest-Agder, sier direktør ved Stiftelsen Arkivet, Audun Myhre. 
Arrangementet vil foregå over fire dager og på tre forskjellige steder. Sentralt i markeringen står spørsmålene: «Hvordan kunne Holocaust skje?» og «hva kan vi gjøre for å skape en bedre fremtid?» Den profilerte journalisten og filmskaperen Monica Csango, som selv har jødisk bakgrunn og har vokst opp i Kristiansand, vil aktualisere antisemittisme og rasisme og hvordan dette preger Norge og Europa i dag.

«Dette arrangementet bare vokser. I fjor startet vi med markering i Arendal. I år har vi også en markering for KKG videregående skole. For to år siden avviklet vi arrangementet over to dager, nå trenger vi fire. Det er gledelig å se at det er så stor interesse for å markere en så viktig dag», sier prosjektleder Georg Kristoffer Berg Fjalsett ved Stiftelsen Arkivet.
Arrangementet er et samarbeid mellom Stiftelsen Arkivet, Arendal kommune, Kristiansand kommune, Aust- og Vest-Agder fylkeskommune, FN-sambandet Sør og Vest-Agder Røde Kors.

Arrangementet i Arendal avholdes 24. januar 09:30-13:10 i Arendal kulturhus
Arrangementet på KKG vgs avholdes onsdag 25. januar 08:00-08:45
Arrangementene i Kristiansand avholdes 26. og 27. januar 09:30-12:50 på FØNIX kino