Møt praktikantene på Arkivet!

Møt praktikantene på Arkivet!

Thea Eriksen og Inga Kaleck arbeider som praktikanter hos Stiftelsen Arkivet. Her forteller de litt om seg selv og motivasjonen for å jobbe på Arkivet.

Thea Eriksen (18) går på KKG IB linja og jobber på Arkivet en dag i uka frivillig. Dette er hennes andre år ved Stiftelsen Arkivet. Hun er svært interessert i norsk historie fra andre verdenskrig og derfor søkte hun å få bidra ved Arkivet. Hun har det siste året vært engelsk guide i Gestapo-kjelleren og holdt tale under markeringen av krigsseilerne. Thea ønsker å studere historie etter videregående.

Inga Kaleck (25) er tysk student. Hun studerer skandinavistikk med historisk retning ved UIA som utvekslingsstudent fra Humboldt-universitetet i Berlin. Hun er i Kristiansand i et semester. Hennes masteroppgave handler om norske jødiske barn som flyttet til Sverige under 2. verdenskrig. Inga har tidligere jobbet ved Holocaust museet i Oslo og Anne Frank Zentrum i Berlin. Inga har skrevet en oppgave om de Norske fangene i Sachsenhausen. Hun jobber frivillig ved Arkivet i fritiden, og igjennom dette får hun praktisert sin norsk. Inga har allerede startet med oversettelsen av nettsiden til Arkivet til tysk, hun skal også hjelpe med å finne kildemateriale på tysk.