Bombinga på Risnes

Bombinga på Risnes

Mandag 3. desember presenterte Alf Eftestøl boka si på Arkivet. Han fortalte om hvordan innbyggerne opplevde det da over 100 bomber ble sluppet over bygda Risnes. Han fortalte også hvordan det var å leve så tett innpå de tyske soldatene. Andre historier forteller om hvordan livet på en gård i "de indre bygder" var under andre verdenskrig.

Bombestedet på Risnes i Fjotland - der det smalt 16. november 1943 - må få et eget minnesmerke. Det var forfatteren Alf Eftestøl som lanserte denne ideen under presentasjonen av boka "Bombinga på Risnes". Den godt besøkte lanseringen fant sted på Risnes bedehus sist fredag. Boken gis ut av Stiftelsen Arkivet med støtte av Kvinesdal kommune og Kvinesdal historielag. Forfatteren gav en levende redegjørelse om bombetoktet denne dramatiske dagen. For ham satt hendelsene  som spikret. Over 100 bomber ble kastet over den lille bygda. Det var amerikanske B-17 bombefly som slapp bombene. Målet var egentlig Knaben molybdengruver. Men noe gikk imidlertid fryktelig galt.  I stedet ble den lille Risnes-bygda rammet.

 

Eftestøl har tatt vare på en bit av en bombe. Han mente at denne kunne utgjøre grunnstammen i et kunstnerisk minnesmerket på stede.

Kjøp Bombinga på Risnes her

.