Krigsseilernes og D/S “Hestmanden”s historie på Facebook

Krigsseilernes og D/S “Hestmanden”s historie på Facebook

På Facebook kan du nå utforske en rikt illustrert presentasjon av merkedager fra både D/S “Hestmanden”s og krigsseilernes historie. “Krigsseilerne” har fått sin egen side på Facebook hvor vi med tekst og flotte bilder presenterer sentrale hendelser fra historien.

"7. juni, 1940

Regjeringen, Kong Haakon, Kronprins Olav og D/S "Hestmanden" flykter fra Tromsø. De seiler alle til Storbritannia. Kongen om bord på den britiske krysseren Devonshire. “Hestmanden” nærmest i kjølvannet ut av Tromsø havn."

Dato for dato, år for årpresenteres både “Hestmandens” og krigsseilernes historie på Facebook. Facebooksiden begynner med sjøsettingen av D/S “Hestmanden” i Laksevåg 23. september 1911. Hestmandens oppgaver i Kystgodsruta, under krigene og i etterkrigstiden er med.

Sentrale hendelser fra første og andre verdenskrig på havet er med, det er også merkedager i krigsseilernes etterkrigshistorie. På denne siden finner dere også aktiviteter i prosjektet “Krigsseilerne” som oppdateres fortløpende. Siden er åpen og svært lett å finne frem på: www.facebook.com/Krigsseilerne. For dem som trykker på “Liker”, dukker det opp en liste med årstall i høyre kolonne som man kan klikke på. Den gjør det lettere å navigere fra år til år i den historiske fremstillingen.

Vi ønsker god lesning!