Nettside event 8 mars

Lunsj og likeverd - 8. mars-markering

8. mars er ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter en del av Kristiansands offisielle 8. mars-program med arrangementet «Lunsj og likeverd», kl. 14.00. Dørene åpner kl. 13.30.

Vi byr på en lett lunsj og et spennende program med Tina Sødal, Titus Tenga, Carla Mathison, Runa Evensen, Birgitte Klækken, Maja Charlotte Fleck-Baustian, Mira Svartnes Thorsen og Birgit Amalie Nilssen. Hva skal til for å skape en likestilt verden? Hvordan kan vi løfte kvinner ut av fattigdom? Hva stopper kvinner fra å delta i samfunnsdebatten i Kristiansand? Eller jenter fra å gå på skole i Bangladesh? Hva trenger vi aller mest lokalt? Og internasjonalt? Og hvordan får vi flere mannlige feminister på banen?

Diskusjonene løftes av vakre toner fra fiolinist Yuka Sato og pianist Mariam Kharatyan som fremfører verk av Lilli Boulanger, Agathe Backer Grøndahl, Clara Schumann og Cecilie Chaminade.

PROGRAM

Velkommen og appell for Ukrainas kvinner ved Tina Sødal.

Tina Sødal intervjuer Runa Evensen (leder av 8. mars-komiteen) om viktigheten av 8. mars og årets tema: Hvordan løfte kvinner ut av fattigdom.

Musikk ved Yuka Sato og Mariam Kharatyan:
*Lili Boulanger
Nocturne og Cortege

Panelsamtale: «Hva skal til for at flere kvinner skal få ta sin rettmessige plass i samfunnet, lokalt og globalt?» I panelet: Titus Tenga, Birgitte Klækken, Carla Mathison og Maja Charlotte Fleck-Baustian. Birgit Amalie Nilssen leder samtalen.

Musikk ved Yuka Sato og Mariam Kharatyan:
*Clara Schumann:
Romance no. 1, op. 22 Andante molto.

Utdrag fra boken «Sa hun» ved Birgit Amalie Nilssen.

Musikk ved Yuka Sato og Mariam Kharatyan
*Cecile Chaminade:
Serenade Espagnole.
Rondeau.

Birgit Amalie Nilssen intervjuer Mira Svartnes Thorsen om initiativet «Girlcott i solidaritet med Ukraina» som lanseres 7. mars.

Pianosolo ved Mariam:
Agathe Backer Grøndal:
Idylles op. 24, no.5.
Sketches, op.19, no.1.

Tina Sødal åpner for innspill fra salen.

ÅPENT HUS FOR ÅPNE SINN

I denne rykende ferske programserien vil vi skape rom for å stille nye spørsmål og tenke lange tanker sammen med mennesker som kanskje ikke så ofte møter hverandre. Jo mer mangfoldig omgangskretsen vår er, jo sterkere er vi rustet til å møte et samfunn i rask og evig endring. Flere hoder tenker bedre enn ett. Og mer ulike hoder, tenker klokere enn en ensartet forsamling. Bli med og sett agendaen for morgendagen sammen med medmennesker som kanskje ikke er dine likesinnede. For er det ikke viktigere at vi er åpensinnede?

Serien presenteres av ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter i samarbeid med Røde Kors, FN-sambandet, Redd Barna og Flexid.

Tid

Tir. 08 mar. 2022
Klokken: 14:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Gratis inngang