2024 01 Vi er tilbake Nettside Event

AVLYST: Vi er tilbake - En kunstnerisk høyesterettssak

Lørdag 20. januar kl. 18.00 inviterer ARKIVET til visning av "Vi er tilbake - en kunstnerisk høyesterettssak", som inngår i Markering for menneskeverd.

Om forestillingen

VI ER TILBAKE er en helt spesiell historietime. Det er teater. Det er dans. Det er levende musikk. Og en liten del av samfunnet vårt, som du kan velge å skape sammen med oss.

Historiene vi forteller, gjør oss til dem vi er. Historiebevissthet er å være bevisst på historiene våre. Bevisst på hvilke historier vi forteller. Hvilke vi ikke snakker om. Og hvorfor.

Noen historier samler oss. Og noen historier splitter oss. Deler oss opp. I «oss». Og «de andre».

Nå inviterer vi deg til å skape en historie sammen med oss.

En historie som viser at vi er oss. Alle sammen. Og at hver og en av oss er akkurat like mye verdt!

Forestillingens bakgrunn

Bakgrunnen for forestillingen er at tre medlemmer fra organisasjonen med det misvisende navnet «Den nordiske motstandsbevegelsen», natt til 9. april 2018 heiste naziflagget utenfor ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter. Samtidig hengte de opp et stort banner med påskriften «Vi er tilbake». Hva betyr dette «vi-et»? Hva betyr det at de er tilbake, akkurat i Kristiansand, akkurat ved ARKIVET? Og skal det å heise naziflagget på et tidligere Gestapo-hovedkvarter være lov?

Forestillingen «Vi er tilbake» vil gi publikum mulighet til å utforske både nazismens historie, Holocausts historie, morderne folkemord, FNs historie - og rasisme i dagens samfunn.

På scenen møter du komponist og pianist Rolf Gupta, danserne og koreografer Ahmad Joudeh og Mahmoud Tohan, skuespillerne Amalie Krogh og Steffen Mulder, samt flere av ARKIVETs ungdommer, ansatte og frivillige.

Konsept og regi er ved Birgit Amalie Nilssen og Eystein Ellingsen.

Forestillingen spiller både skoleforestillinger og åpne forestillinger. De åpne forestillingene avholdes lørdag 20. januar og søndag 4. februar kl. 18.00.

Tid

Sat 10 Feb 2024
Klokken: 18:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Gratis inngang. Vi ber om påmelding.