En ærlig samtale - Møte mellom Faten og Solveig

En ærlig samtale - Møte mellom Faten og Solveig

7. februar kl. 18.00 inviterer FN-sambandet Sør til et møte mellom Faten Al-Husseini og Solveig Omland. En ærlig samtale – har FN-sambandet kalt dette spennende møte mellom Faten og Solveig. Sentrale temaer blir utenforskap og sosial kontroll.

FATEN MAHDI AL-HUSSEINI var initiativtaker til demonstrasjonen mot Den Islamske Stat (IS)

25. august 2014 og vinner av Bergersenprisen 2014 for sitt engasjement og sterke stemme mot ekstremisme.
Faten jobbet i Irak som hjelpearbeider og har sett ekstremisme og terrorisme på nært hold. Hun har det siste året jobbet med å reise rundt i både inn- og utland for å snakke til både skoler, politikere og mennesker i førstelinjen om hvordan man kan forebygge og arbeide mot ekstremisme.
Faten også et stort engasjement for sosial kontroll knyttet opp mot integrering og arbeidet mot ekstremisme.

SOLVEIG OMLAND er avdelingsleder for interkulturelle studier på NLA Høgskolen Gimlekollen. Hun underviser om flerkulturelle samfunn og sameksistens og er spesielt opptatt av barn av innvandrere og deres erfaringer og opplevelser.

Hun har forsket på unge, praktiserende muslimer på Sørlandet og har gjennom intervjuer fått litt innblikk i hvordan det er for en ung praktiserende muslimsk kvinne å forhandle religiøs identitet og praksis i den norske samfunn. Tittelen på arbeidet har hun fra en av hennes informanter: «Men i islam er jeg ikke i midten».

 

Velkommen!