"Da jeg møtte Adolf"

Teaterstykke om hvordan et barn ble fanget av Hitlers vilje og strategi i Tyskland under 2. verdenskrig. Av Kai Erland. Bill. pris kr 200,- Billetter kjøpes ved inngang. Betal og reserver billetter med Vipps 127467

Teaterforestillingen "Da jeg møtte Adolf" er basert på samtaler med Peter Praefcke som over flere år er engasjert ved ARKIVET, senter for freds- og menneskerettigheter, som tidsvitner, oversetter og vaktmester.
Da Peter vokste opp i Hitler-Tyskland under 2. Verdenskrig var hans høyeste mål som guttunge å være med og stige i gradene i Hitler-Jugend. Selv i dag, i en alder av godt over 80 år, kjenner Peter at det bruser i blodet, når han hører de gamle soldat- og partisangene. Hva handler dette om?
Hvordan kan Peters beretning hjelpe oss å forstå fenomenene radikalisering, fanatisme og respektløshet for mennesker i dag? For å begripe dette, må vi gå veien om kunstnerisk framstilling, nettopp fordi det for Peter ikke først og fremst handlet om fornuft og politiske vurderinger, men om følelser, sterke følelser, opplevelser, drømmer, fellesskap, identitet og symboler, som selv i dag har en viss kraft over Peters liv.
Peter er i dag etter et voksent liv i Norge preget av arbeidet ved Arkivet - freds- og menneskerettighetssenter - basert på historieformidling om 2. verdenskrig.
Forestillingen skal belyse hvordan politiske systemer låser omgivelsene og fanger et barns tanker og drømmer. Fortellingen om Peter er en livsløpsfortelling som viser hvor vanskelig det er som voksen å endre holdninger som er indoktrinert som barn. På denne måten kan forestillingen hjelpe oss å forstå deler av maktmekanismene, knyttet til en felles menneskelig sårbarhet som er i spill, når unge mennesker radikaliseres. Prosjektet vil henvise til synergi- og læringseffekter til norske unger, skolebarn og førstelinje¬tjenesten.