Majorens sønn

Majorens sønn

Dokumentarfilmen ” Majorens Sønn” om historien til Lasse Laudal, sønn av Major Arne Laudal, som ledet oppbygginga av motstandsbevegelsen på Sørlandet, vises på ARKIVET 13. mars kl. 19:00 og 15. mars kl. 12:00 og 19:00.
Filmen er basert på intervjuer med Lasse i tillegg til privat korrespondanse mellom majoren og hans familie. Dette materiale har aldri tidligere vært publisert. Det bringer ny kunnskap om historien til Major Laudal.

Lasse ble pågrepet og arrestert sammen med sin far. Han satt fengslet i 3 uker. Majoren ble fraktet til Grini, hvor han og hans menn ble dømt til døden. Milorg planla en aksjon for å hente dem ut da de var på vei til å bli henrettet. Men dette takket de nei til. Majoren valgte å gå i døden for Konge og Fedreland, og ble etter krigen hyllet som krigshelt.
Lasse stod på et gatehjørne og ventet. Bilen som skulle frakte han og hans far til Sverige dukket aldri opp. Han måtte leve videre med savnet av sin far. Selv sier Lasse dette om det vanskelige valget faren måtte ta:

” Jeg kan forstå det, jeg kan godta det, men jeg kan aldri akseptere det! For meg er han mer en far enn en krigshelt.”

Bill pris kr. 100. Betal og reserver billetter med Vipps 127467
 
Produsert av Stiftelsen Arkivet og Dokufilm A/S.